Kaikille avoin ja maksuton Suojelusnukke-työpaja. Siellä pääset tekemään käsilläsi nuken, jonkun sinulle tärkeän asian puolesta. Työpajassa tehdään tuohesta, kangastilkuista, villalangasta ja maarianheinästä nukkeja, jotka ammentavat muotokielensä karjalaisista perinnenukeista. Nukkejen henki elostuu, kun eläydymme suojelusnukkejen symboliikkaan ja kirjoitamme nukkejen tuohisille käsivarsille asioita, joita me haluamme suojella.

Lopuksi suojelusnuket ripustetaan oksalle ja tämä yhteisteos nimeltään Minä suojelen… siirtyy Kellokkaaseen Art Äkäslompolon näyttelyyn ”Kaivoshankkeen varjoissa”, joka on esillä Galleria Kellokkaassa 29/05/2023 – 12/07/2023.

Näyttelyn toteuttaa Art Äkäslompolo yhdistys, joka tuottaa taideprojekteja pohjoisen luonnonsuojelun tueksi. Yhdistys edistää taidetta, joka syventää luontokokemuksia, nostaa esiin ympäristökysymyksiä, tukee ympäristön- ja luonnonsuojelua sekä parantaa taiteilijoiden työskentelyn edellytyksiä. Suomen kulttuurirahasto tukee Art Äkäslompolon toimintaa.

Minna Koveron Suojelusnukke-työpaja on toteutunut Lapin yliopiston Innovoidaan Lapissa muotoilun ja taiteen keinoin (ILO) -hankkeen osana. Hankkeen yhtenä osiona on valmisteltu liikkuvalla muotoilun ja taiteen infrastruktuurilla ja toimintamallia. Ilo-hankkeen rahoitus on Euroopan Unionin aluekehitysrahastolta ja Lapin liitolta.