ILO -hanke oli Äkäslompolossa 24.-25.5.2023 edistämässä alueellista kulttuuritoimintaa yhteistyössä ART Äkäslompolon, Navettagallerian ja Jounin kaupan kanssa. Navettagallerian pihaan rakennettiin taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden kanssa pajuveistos, pupunkorvainen maja, apulaisprofessori Maria Huhmarniemen johdolla.

Jounin kaupan aulassa pidettiin Minna Koveron ohjaama Suojelusnukke-työpaja, jota oli kehitetty Art Äkäslompolon nukketyöpajoja mukaillen ja karjalaista nukkeperinnettä uudistaen. Suojelusnukke-työpajassa vieraili noin 20 henkeä, paikallisista koululaisista matkailijoihin, ja tunnelma oli innostunut ja pohtiva, kun osallistujat miettivät itselle tärkeitä suojeltavia asioita. Työpajan jälkeen nukeista koostuva yhteisteos, ’Minä suojelen…’ ripustettiin Galleria Kellokkaaseen, Art Äkäslompolon Kaivoshankkeen varjoissa -näyttelyyn.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja osallistujille!