Mitä? T[F32.1]ast, a[F60.3]fordable, at your [F60.5]ingertips -näyttely käsittelee terveyspalveluita ja mielenterveyttä Janita Haapamäen omaa mielenterveystarinaa kuvaavan vaatekokoelman kautta.

Missä? Galleria Hämärä
F-talo, 1. krs, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

Milloin? Avajaiset maanantaina 18.3. klo 18–19.30. Avoinna: ma-pe klo 8–19.30, la-su ja arkipyhinä suljettu. (vapaa pääsy)

 

What? The exhibition deals with health services and mental health through a collection of clothes depicting Janita Haapamäki’s own mental health story.

Where? Gallery Hämärä
F-building, 1st floor, University of Lapland, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

When? Opening on Monday 18.3. from 18-19.30. Open: Mon-Fri from 8 am to 7:30 pm, closed on Sat-Sun and public holidays. (free entry)

 

Suomalaiset terveyspalvelut tunnetaan maailmalla nopeina, edullisina ja helposti saatavilla olevina palveluina (fast, affordable, at your fingertips). Mielenterveyden ongelmiin voi olla kuitenkin haastavaa saada apua, mikäli ei ole varaa yksityiselle vastaanotolle. [F32.1]ast, a[F60.3]fordable, at your [F60.5]ingertips -näyttely käsittelee tätä aihetta Janita Haapamäen omaa mielenterveystarinaa kuvaavan vaatekokoelman kautta.

Näyttely keskittyy kamppailuun masennuksen sekä epävakaan ja vaativan persoonallisuushäiriön kanssa. Asut kuvastavat, miltä nämä henkilökohtaiset kokemukset ja tunteet näyttävät muodin kielellä.

‒ Haluan tuoda esiin mielenterveysongelmien moninaisuuden ja tarjota vertaistukea muodin ja taiteen avulla. Näissä asuissa ilmaisen omia kokemuksiani ja toivon, että ne voivat lisätä ymmärrystä mielenterveyden haasteista, Haapamäki kertoo.

Janita Haapamäki on muodin ja tekstiilisuunnittelun opiskelija, jonka intohimona on yhdistää taide ja mielenterveyskeskustelu. [F32.1]ast, a[F60.3]fordable, at your [F60.5]ingertips on Haapamäen ensimmäinen yksityisnäyttely.

Lisätietoja:
Janita Haapamäki, jhautaja(at)ulapland.fi

 

Janita Haapamäki: I’m a Failure. 2024. Yksityiskohta asusta. Kuva: Mikko Rouru.