Mitä? Näyttely kokonaisuudessaan tarkastelee teemana naisten asemaa maailmassa. 

Missä? Galleria Kellari
F-talo, K. krs, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

Milloin? Avajaiset maanantaina 18.3. klo 18–19.30. Avoinna: ma-pe klo 8–19.30, la-su ja arkipyhinä suljettu. (vapaa pääsy)

 

What? The theme of the exhibition as a whole examines the position of women in the world.

Where? Gallery Kellari
F-building, K. floor, University of Lapland, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

When? Opening on Monday 18.3. from 18:00 to 19:30. Open: Mon-Fri from 8 am to 7:30 pm, closed on Sat-Sun and public holidays. (free entry)

 

Naiset kohtaavat yhteiskunnassamme vähättelyä, kritisointia ja syrjimistä. He kuitenkin osaavat ja pystyvät. Tätä teemaa näyttely kokonaisuudessaan tarkastelee, naisen asemaa maailmassa. Näyttely nostaa esille naisten henkilökohtaisia kokemuksia muun muassa riittämättömyydestään anonyymisti kerättyjen tekstiviestien muodossa. Kollektiivisesti kerätyt tekstiviestit ovat täten hyvin henkilökohtaisia, mutta samalla myös helposti samaistuttavia. Sanat rakentavat todellisuuttamme, joten niihin täytyy kiinnittää huomiota. Näyttelyn tavoitteena on pysäyttää katsoja tarkastelemaan omia sanojaan ja pohtimaan omaa sisäistä ääntään. Miten puhuisin 5-vuotiaalle minulle? Mitä jos sanoisinkin itselleni jotain kaunista?

Näyttely on tuotettu osana vapaaehtoistoimijuutta Plan International Suomi -järjestön parissa. Järjestön tavoitteena on saavuttaa oikeudenmukaisempi maailma ja parantaa heikoimmassa asemassa olevien lasten, erityisesti tyttöjen, elämänlaatua. Teoksen tarkoituksena ei kuitenkaan ole vähätellä kenenkään kokemuksia: vaikka näyttely rakentuu naisten kokemusmaailman ympärille, voi jokainen vierailija varmasti löytää siitä samaistumispintaa sukupuoleen katsomatta.

Inka Kuljuntausta on kokemuksen muotoilun toisen vuoden opiskelija.

Lisätietoja:
Inka Kuljuntausta, ikuljunt(at)ulapland.fi

 

Inka Kuljuntausta: Sano itsellesi jotain kaunista. 2023–2024. Digitaalinen piirros, joka sisältää myös lapsuuden ajan valokuvia, piirroksia ja päiväkirjamerkintöjä.