Mitä? Artist Talk – Arttu Nieminen 

Missä? Esko ja Asko Sali F1011

Milloin? Perjantai 22.03.2024 kello 18:00 -19:30 (vapaa pääsy)

 

What? Artist Talk – Arttu Nieminen

Where? Esko and Asko Hall F1011

When? Friday 22.03.2024 at 18:00 – 19:30 (free entry)

 

Perjantaina 22.03.2024 Esko ja Asko-salissa audiovisuaalisen mediakulttuurin alumni Arttu Nieminen järjestää yhdessä Polkuja 2024 -alumninäyttelyn työryhmän kanssa ainutlaatuisen näytöksen ja artist talk-tilaisuuden, jossa taiteilija esittelee videoteoksiaan ja työskentelyään. Nieminen on Rovaniemellä asuva mediataiteilija, jonka teosten lähtökohtana on usein symmetrialla ja horisontilla leikittelevä muoto, arktinen hauras luonto sekä enteiden ja näkyjen kaltaiset rinnastukset ajankohtaisiin ilmiöihin. Virtaavat luontokuvat, poeettinen lausunta, minimalistinen musiikki ja kokonaisuutta rikkovat brutaalit montaasit ovat Niemisen ilmaisun kulmakiviä. Niemisen videotaide hengittää museoissa, gallerioissa, elokuvateattereissa, kuin myös tapahtumissa installaatioina ja julkisivuprojiisioina. Tapahtumissa ja festivaaleilla Nieminen vierailee toteuttamassa videoinstallaatioita, sekä tekee artistikollaboraatioita, joissa hän omien sanojensa mukaan ”törmäyttää mediataidetta performansseihin, koreografioihin, runouteen  ja musiikkiin.”

Tapahtuma on avoin kaikille ja tilaisuudessa on tarjoilu! Taiteilijan esityksen lopuksi on aikaa rentoon yleiseen keskusteluun ja kysymyksiin vuoropuheluna taiteilijan ja yleisön välillä. Ovet tapahtumaan aukeavat kello 17:45.

 

arttu posteri