Mitä? Taiteiden tiedekunnan vieraina perjantaina 22.3.2024 Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Darja Zaitsev ja Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtaja Henna Harri.

Missä? Mauri-sali (F1027)
Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

Milloin? perjantaina 22.3.2024 klo 13.15–15 (vapaa pääsy)

 

What? As guests of the Faculty of Arts on Friday, March 22, 2024, Darja Zaitsev, executive director of the Pohjoisen photo center, and Henna Harri, executive director of the Association of Photographic Artists (in Finnish)

Where? Mauri hall (F1027)
The University of Lapland, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

When? Friday 22 March 2024 from 13:15-15 (free entry)

 

Suomenkielinen tilaisuus on avoin kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille ja järjestetään perjantaina 22.3.2024 klo 13.15–15 taiteiden tiedekunnan Mauri-salissa (F1027). Luvassa myös pientä tarjoilua. Tervetuloa valokuvan maailmaan!

Taiteiden tiedekunnan valokuvauksen opetuksen vieraina perjantaina 22.3.2024 Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Darja Zaitsev ja Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtaja Henna Harri.

Photo North – Pohjoinen valokuvakeskus ylläpitää galleriaa Oulun keskustassa ja on menossa kohti Oulu 2026 -kulttuuripääkaupunkivuotta. Valokuvataiteilijoiden liitto ylläpitää Valokuvagalleria Hippolyteä Helsingissä, vaikka taiteilijajärjestönä sen toiminta on valtakunnallista.

Taiteiden tiedekunnan valokuvavierailussa on luvassa puhetta ja vapaamuotoista keskustelua vapaan taidekentän organisaatioista, valokuvataiteesta ja taiteilijoiden työstä sekä näyttelytoiminnasta. Lisäksi pohdinnassa on seuraavia kysymyksiä: mitä hyötyä taiteilijalle on järjestöistä? Näyttelytoiminnan parametrit? Jäsen- ja näyttelyhaku, kuka voi hakea? Miksi taide on tärkeää tässä ajassa?

***

Photo North – Pohjoinen valokuvakeskus on nykyvalokuvataiteen asiantuntijaorganisaatio, joka järjestää korkeatasoisia nykyvalokuvataiteen näyttelyitä Photo North – Pohjoisessa valokuvakeskuksessa, Kulttuuritalo Valveen tiloissa, Oulun keskustassa. Photo North on Suomen suurin alueellinen valokuvakeskus ja se toimii Pohjois-Suomen ainoana valokuvataiteen asiantuntijaorganisaationa. Photo North vahvistaa tietoisuutta valokuvataiteesta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Valokuvakeskus painottaa toiminnassaan ja valinnoissaan pitkäjänteisyyttä, sosiaalista kestävyyttä, ekologisuutta ja edistää aktiivisesti nykytaiteen kentän vastuullista toimintakulttuuria. Keskuksen toiminnan ytimessä on valokuvataiteen uusien muotojen ja sisältöjen tunnistaminen ja ennakointi.

***

Valokuvataiteilijoiden liitto ry (VTL) on valtakunnallinen etujärjestö, jonka tehtävä on vahvistaa valokuvataiteen ja valokuvataiteilijoiden yhteiskunnallista asemaa ja arvostusta Suomessa. Liitto tarjoaa valokuvaan pohjautuvalle taiteelle ja sen tekijöille näkyvyyttä, foorumeita ja verkostoja sekä kasvattaa osaltaan yhteiskuntamme kulttuurista pääomaa.

Liiton toiminnan ytimessä on jäsenistölle suunnattu tiedotus ja neuvonta, suomalaisen valokuvataiteen myyminen, näyttelytoiminta sekä valokuvataiteeseen liittyvien tapahtumien järjestäminen. Liitto vastaa valokuvataidetta koskeviin kysymyksiin jäsentaiteilijoidensa lisäksi yksityishenkilöille, yrityksille sekä julkishallinnolle.

Valokuvataiteilijoiden liitossa on 471 jäsentä, ja liitto ylläpitää näyttelytoimintaa Valokuvagalleria Hippolytessä ja Hippolyte Korjaamossa Helsingissä.

***

Suomenkielinen tilaisuus on avoin kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille ja järjestetään perjantaina 22.3.2024 klo 13.15–15 taiteiden tiedekunnan Mauri-salissa (F1027). Luvassa myös pientä tarjoilua. Tervetuloa valokuvan maailmaan!

Lisätietoja:

anu.jormalainen@ulapland.fi
michael.jacobs@ulapland.fi