Mitä? Taiteiden tiedekunnan maaliskuun taiteilijana Galleria Lovisassa esittäytyy yliopistonlehtori Piia Pyrstöjärvi Muodin ja tekstiilisuunnittelun koulutusohjelmasta.

Missä? Galleria Lovisa
Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

Milloin? 1.–28.3.2024, avoinna ma-pe 7.30–20.00, la-su ja arkipyhinä suljettu (vapaa pääsy)

 

What? University lecturer Piia Pyrstöjärvi from the Fashion and Textile Design education program will present herself as the Faculty of Arts’ artist of the month in Galleria Lovisa.

Where? Gallery Lovisa
The University of Lapland, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

When? 1–28 March 2024, open Mon–Fri 7:30–20:00, closed on Sat-Sun and  public holidays (free entry)

 

Näyttelyssä esillä olevat tekstiilitaideteokset ovat saaneet alkunsa Art Deco -tyylin ja Bauhaus-liikkeen innoittamana. Lähtökohtana teoksille ovat olleet geometriset ja puhtaat muodot, symmetrisyys ja puhdaslinjaisuus sekä raikkaat värit.

– Rajasin näyttelyyn tekstiiliteokset, joita yhdistää minimalistinen kaarimuoto ja sen eri variaatiot. Toteutin teokset osittain kierrätetyillä tekstiilimateriaaleilla ja erilaisilla tekstiilien työstötavoilla. Teosten kaarimuotoja on korostettu tikkaamalla ja kirjomalla kullanvärisillä yksityiskohdilla, Pyrstöjärvi kertoo teoksistaan.

– Näyttelyn tekstiiliteoksissa on havaittavissa ennakkoluulotonta kokeilua sommittelun, materiaalien ja värien kautta. Viimeisenä näyttelyyn syntyi tekstiiliteos, jonka olen toteuttanut muiden teosten ylijäämämateriaaleista kaarimuotoa mukaillen.

Taiteen tekijänä Pyrstöjärvi on suunnittelija-muotoilija, jonka työskentelyssä kädentaidot ja taide ovat aina olleet vahvasti läsnä. Pyrstöjärvi inspiroituu havainnoimalla ja aistimalla erilaisia ympäristöjä etsien pintojen, valojen ja varjojen mahdollisuuksia. Taiteellisessa työskentelyssään hän kokeilee luovasti erilaisia materiaaleja ja valmistusmenetelmiä.

 

Piia Pyrstöjärvi: Yksityiskohta teoksesta Talvi, 2024.