Mitä? Maarit Maggan saamelaista käsityötä ja muotoilua monimuotoisesti esittelevä näyttely avautuu taiteiden tiedekunnan Arktikum-talon gallerioissa

Missä? Galleriat Valo, Katve I ja II
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi

Milloin? 17.2.–23.3.2024, avoinna ti-su 10–18, ma suljettu (vapaa pääsy)

 

What? The exhibition presenting Maarit Magga’s Sámi handicrafts and design in a variety of ways opens in the galleries of the Faculty of Arts’ Arktikum -gallery

Where? Galleries Valo, Katve I and II
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi

When? 17.2.–23.3.2024, open Tue-Sun 10–18, closed on Mon (free entry)

 

Taiteiden tiedekunnan Arktikum-talon gallerioissa avautuu Maarit Maggan saamelaista käsityötä ja muotoilua kokonaisvaltaisesti esittelevä, väitöstutkimuksen taiteellisen osion muodostava näyttelykokonaisuus. Maggan väitöstilaisuus järjestetään perjantaina 16. helmikuuta klo 10–13 Lapin yliopiston Asko ja Esko -salissa ja näyttelyn avajaisia vietetään illalla klo 17–19 Arktikumin Valo- ja Katve-gallerioissa. Näyttely on esillä 23. maaliskuuta asti. Näyttelytilaan on vapaa pääsy Arktikumin aukioloaikoina. Tervetuloa avajaisiin ja tutustumaan näyttelyyn!

Näyttely koostuu duodjitutkimuksen taiteellisesta produktiosta, joka esittelee duodjin kokonaisvaltaisuutta. Duodji on pohjoissaamea ja tarkoittaa saamelaista käsityötä ja muotoilua. Produktio sisältää kaksi arvioitua näyttelyä. Ensimmäinen näyttely Kaste ja konfirmaatio – Saamelaiset seremoniat on ollut esillä vuonna 2019 Enontekiöllä ja vuonna 2020–21 Inarissa, ja toinen näyttely Jumalan lapset – Duodjitekstiilit tilassa vuonna 2021 Inarissa.

Nyt avautuva näyttelykokonaisuus pitää sisällään aikaisemmat arvioidut näyttelyt. Niiden lisäksi esillä on materiaaleja, tekniikoita, kokeiluja ja luonnoksia, duodjin ääniä, laajaa kuvamateriaalia sekä osa käsitöiden tekemiseen käytetyistä työvälineistä.

Maarit Magga
mmagga(at)ulapland.fi, +358 40 093 7659

Ripille lähtijä. Kuva: Nilla-Máhtte Magga