Mitä? Arjen aarteita -posterinäyttely 

Missä? Lapin yliopisto, 1. kerroksen pajakäytävä F1055

Milloin? 19.3.-1.4.24, yliopiston aukioloaikoina

 

What? Daily treasures -poster exhibition 

Where? The University of Lapland, 1st floor F1055

When? 19.3.-1.4.2024, university’s opening hours

 

Muotoilua on kaikkialla. Arjessamme on lukuisia tuotteita, joita ei ole tehty vain helpottamaan sen sujuvuutta, vaan ne ovat olemassa myös tuottaakseen esteettistä mielihyvää. Hyvä muotoilu ei vain helpota ja tuo ratkaisuja arjen ongelmiin, vaan edustaa myös niin aikaansa kuin kulttuuriaan, heijastellen ympäröivää maailmaa ja sen merkityksiä.

Muotoilukohteiden merkitykset voivat olla niin subjektiivisia kuin yhteisöllisiä. Osana Muotoilukohteiden kulttuurinen tulkinta -kurssia järjestetyssä Arjen aarteita nimetyssä näyttelyssä katselijaa kuljetetaan monipuolisesti erilaisten arjen muotoilukohteiden tarinoiden äärelle. Postereihin valitut kohteet ovat niin puettavia kuin käytettäviä, mutta yhteistä niille on niiden merkitys tekijälleen. Näyttelyssä on kohteita niin suomalaisen kuin kansainvälisen taiteen ja muotoilun parista.

Muotoilukohteiden kulttuurinen tulkinta kurssilla opiskelijat perehtyvät itselleen tärkeään muotoilukohteeseen, jota he analysoivat niin kulttuurisena kuin ajallisena ilmiönä. Analyysit opiskelijat ovat kiteyttäneet tässä näyttelyssä nautittaviin visuaalisiin postereihin. Kurssin teemoina ovat olleet muun muassa aika, pohjoisuus ja sukupuoli. Opiskelija pohtii valitsemansa teoksen kautta sen kulttuurisuhdetta. Tervetuloa!

Näytteilleasettajat: Anne Aaltonen, Kaisamaisa Erämies, Raakel Heikkinen, Henri Hietanen, Jesse Hänninen, Ada Höyhtyä, Iris Jattu, Ilmari Kerola, Vilma Kivimäki, Kia Kumpulainen, Leea Marin, Ninni Määttä, Viivi Paljärvi, Marika Palomäki, Nenna Piispanen, Jussi Pohjavirta, Ukko Sallinen, Oona Salo, Emmi Valtonen ja Kaisla Virta

Ohjaava opettaja: Milla Johansson

Kurssi: Muotoilukohteiden kulttuurinen tulkinta – UMUO1205-3005

Kuva & kansi: Ilmari Kerola

Kuvateksti: Arjen merkitykselliset aarteet